SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


Savjeti velikog Džordana: "Morao sam naučiti kako da izguram teške trenutke, lako je"

Kada je čovjek uspješan i poznat čini se kako ima sve na svijetu i nema problema, ali nije tako.U stresnim situacijama, bilo da je to razgvor za posao, veliki životni događaj ili velika sportska utakmica napeti nervi mogu da ometaju normalno funkcionisanje organizma. Majkl Džordan, zvezda NBA-ja, kojem ovakve situacije nisu strane ima rešenje.

Dok je još bio aktivan igrač, legendarni košarkaš je morao da stavlja talk na dlanove kako bi ublažio znojenje. Iako je imao problem sa znojenjem dlanova Džordan je za ESPN rekao da nikada nije imao pritisak, niti strepnju, kada je njegovo poentiranje u pitanju.

Trik u kojem je uspešno ostajao miran, u visoko stresnim situacijama, došao je vremenom, kroz vežbu. On savjetuje da se svaki čovjek treba naučiti mehanizmima odbrane. Džordan ističe da je zapravo znanje i stalna vežba i ponavljanje tajna otklanjanja stresa.

Na svakoj utakmici je bio spreman, fizički i psihički, pa nije morao da sumnja u sebe, a upravo to dovodi do nervoze i napetosti. -Niko mi nije verovao da sam uvek vežbao napornije nego što sam igrao na utakmicama. Tu sam kreirao moju zonu udobnosti, otkrio je Džordan.

Poenta je uvijek težiti da budete bolji i jači. Ne stidite se kad vaša slabost izađe na vidjelo, već je prihvatite i poradite na tome da se više ne pojavljuje u istoj situaciji. Samo tako ćete istinski napredovati.

Izvor: pult24.info

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU