SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


PUT DO RADOSTI


Negativnost je sjenka ega. A ego uvijek brine o budućnosti. Ljudski život poslije djetinjstva je određen organizacijom budućnosti.
Rekao sam vam namjerno kada osjećate negativnost, da budete potpuno negativni. Rekao sam tako da biste istraživali prirodu negativnosti.Istražujte i vidjećete da sam vam rekao nemoguću misiju.

Ne možete biti potpuno negativni. Uvijek postoji nešto što se nalazi iznad negativnosti. To nešto je svijest. Svijest se nikada ne nalazi u sjenci ega. Svijest je čisto ogledalo. Svijest nije ni pozitivna ni negativna. Ona samo reflektuje stanje uma. Kakav god da je proces u umu, svijest reflektuje.

Često pričam kao ego-manijak jer se tako bolje izražavam. U stvari, kada se upotrebljavaju riječi upotrebljava se ego. Ego se izražava riječima. Svijest se izražava tišinom. Čak i kada se upotrebljavaju riječi protiv ega, uključen je ego. Čim se pojave riječi, pojavi se i ego. Kada je čovjek toga svjestan, nema problema sa egom. Tišina nastaje kada pustite ego da se izrazi. Ako ne dopuštate ego-izražavanje, previše galame će biti u vašem umu. Jedino zato je izražavanje bitno.
Negativnost je uzrokovana prenatrpanošću. Negativnost je više uzrokovana viškom, a ne manjkom. Uzmimo to ovako:
Vi živite u jednoj sobi koja je prenatrpana stvarima. Stvari u sobi ne dozvoljavaju vazduhu da slobodo cirkuliše. Jedino što možete da uradite je da pronađete nekako put do prozora, otvorite prozor i lagano jednu po jednu stvar izbacujete napolje. Time što ćete suvišne stvari izbacivati kroz prozor neće uopšte promijeniti svijet. Svijet je suviše veliki da bi davao značaj vašim stvarima. Svijet nećete promijeniti, ali ćete bitno promijeniti svoju sobu.

Umjesto nepotrebnih stvari koje su zauzimale gotovo cijeli prostor vaše sobe, pojavljuje se svjež vazduh koji cirkuliše. Kada je svjež vazduh prisutan, kome je onda još stalo do budućnosti? Budućnost je potrebna ljudima koji su se čvrsto vezali za nepotrebne stvari u sobi. Ljudi se jako teško odriču svoje svojine, čak i kada im ta svojina smeta. Ispraznite sobu. Živite bez svojine. Budućnost više nema nikakvu moć u prisustvu ljepote svježe sadašnjosti.
Otvorite prozor, izbacite svu negativnost kroz prozor i svjež vazduh sam ulazi.
Ispraznite svoj um, i radost se sama pojavljuje.


Autor: Slobodan Panić 

Izvor: radiotrecadimenzija.com

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU