SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


SEDMIČNI HOROSKOP PO ROYAL KARTAMA - od 15. 04. do 21. 04. 2019.OVAN

Posao: Lijep i stabilan period. Ostavljat ćete snažan dojam na druge ljude, pa to iskoristite do maksimuma. Odlično za sve vrste dogovora, pregovora i sklapanje ugovora. Što se tiče sklapanja novih poslovnih partnerstava, izuzetno su dobri aspekti za njihovo planiranje, ali dobro promislite prije nego što se odlučite na ozvaničenje partnerstva. Ako se budete dvojili oko uspostave poslovnog partnerstva, onda sačekajte petak i ostatak sedmice, kako biste se u potpunosti uskladili s vlastitom odlukom.

Ljubav: Svi putevi su otvoreni. Pozitivan i vedar period. Ako imate partnera, savjet je da otputujete negdje skupa. Mnogim slobodnima dolazi novo, zanimljivo poznanstvo s osobom iz druge države ili eventualno regije. Tu postoje izražene mogućnosti za ulazak u vezu. Dalje sve ovisi o vašoj angažiranosti, na kojoj ćete svakako trebati da poradite.

Zdravlje: Manji problemi s prehladama i upalama, kao i kroničnim problemima. Uz preventivno djelovanje, sve se da riješiti.BIK

Posao: Ugodan poslovni period. Period poslovne ekspanzije. U ovoj sedmici mnogi od vas ćete imati razloga za slavlje po pitanju nekog poslovnog događaja. Odlično je za sve nove, velike poslovne početke. Imat ćete značajnu podršku i pomoć od strane drugih ljudi. Također, izuzetno je pozitivan period za rješavanje financijskih pitanja.

Ljubav: Čuvajte se nesporazuma i konflikata. Birajte put razumijevanja i prihvaćanja u odnosu. Mnogi značajno poljuljani odnosi će pući, na vrlo neugodan način. Slobodnima predstoji mogućnost ljubavnog poznanstva, koje je najbolje zaobići u najširem mogućem luku, jer se lako može raditi o psihički nesređenoj, ljubomornoj i agresivnoj osobi.

Zdravlje: Poradite na jačanju svog imunog sustava. Čuvajte se upala grla. Djelujte preventivno ako imate kroničnih problema vezanih uz gušu, grlo, štitnjaču i vrat. Nije povoljan period za uvođenje nove terapije.BLIZANCI

Posao: Stagnacija. Stvari ne idu onako kako ste očekivali, ali ne ovisi o vama, već o okolnostima. Na vama je da ih prihvatite. Ako ste nešto zabrinuti u vezi s poslom, vjerujte da nema razloga za spomenuto. Što više razmišljajte o svojim daljnjim poslovnim željama, planovima i ciljevima. Ubrzo će se otvoriti uvjeti da ih intenzivnije počnete sprovoditi u djelo.

Ljubav: Stabilno. Ali blago emocionalno udaljavanje. Savjet je da, koliko god više možete, razgovarate sa svojim partnerom i da zajedničko vrijeme provodite u zabavnim aktivnostima. Ukoliko vaš partner očekuje rješavanje nečeg jako važnog kroz polje posla, novca ili edukacije, ishod će biti i više nego pozitivan, pa eto razloga za slavlje.

Zdravlje: Stabilno. Ako očekujete nastavak liječenja u drugoj državi ili drugom gradu, stvari se pozitivno odvijaju i sve će biti u redu.RAK

Posao: Izuzetno pozitivan poslovni period je pred vama. Odlično je za sve nove poduhvate, za rad na poslovnom imidžu i marketingu, kao i za uspostavu novih poslovnih partnerstava. Zarada od posla kreće u mnogo boljem smjeru. Zato maksimalno iskoristite ovu sedmicu.

Ljubav: U mnogim odnosima, partner će uraditi nešto što vam se neće dopasti, što će vas razočarati i-ili povrijediti. Moguće je i da čujete sa strane neke ne tako lijepe vijesti o svom partneru. Na vama je da ovaj izazov riješite razgovorom. Mada, ako je odnos već duže vrijeme poljuljan, nema više smisla boriti se za njega. Čim nešto preraste u borbu, onda je to daleko od uživanja i radosti. Nismo rođeni da bismo se borili, već da bismo uživali. Mnogima koji su slobodni predstoji ljubavno poznanstvo, ali ubrzo uviđate da osoba naprosto nije za vas. U slučaju da imate neku simpatiju, ove sedmice ćete se razočarati razvojem odnosa s tom osobom. Vaša sreća je na drugoj strani.

Zdravlje: Stabilno. Dolazi do značajnih poboljšanja ako je bilo nekakvih problema. Uzimajte što više tečnosti i poradite na svom duhovnom razvoju, a time i na svojim idejama i vizijama.LAV

Posao: Ovo je vrijeme pozitivnih poslovnih promjena i ekspanzije. Dajte pun gas. Radite što više, kvalitetnije i s uživanjem. Sprovedite u zamisao sve svoje ideje, želje i zamisli. Ako imate vlastiti posao, očekuje vas uvođenje određene, značajne novine. Ako težite promjeni radnog mjesta, odlični su uvjeti za to. Također, sjajan je period za sve koji teže poslovima u drugim regijama ili inostranstvu. Mnogi, koji budete našli novi posao tijekom ove sedmice, bit će povezan s putovanjima.

Ljubav: Komplicirano, a može biti tako jednostavno i lako, samo da neke stvari u svojoj glavi drugačije posložite. Dobro preispitajte vlastite emocije koje imate prema partneru. U mnogim odnosima, emotivno zahlađenje dolazi u fazu eskalacije, a ujedno jača i potreba za flertom ili upuštanjem u paralelne veze. Budite iskreni prema sebi i prema svom partneru. Ako u odnosu u kom ste nema više ljubavi, najbolje je prekinuti ga. Slobodnima se otvara mogućnost ljubavnog poznanstva, koje se i završava samo na upoznavanju, eventualno kratkotrajnoj romansi.

Zdravlje: Emocionalna iscrpljenost dovodi do pada imunog sustava. Maksimalno poradite na oslobađanju od toksičnih emocija iz prošlosti, kao i egzistencijalnih strahova. Također povedite više računa o organima druge čakre - genitalnim organima, reprodukcijskim organima i mjehuru.DJEVICA

Posao: Osjećaj stagnacije i nedostatka. Mentalna napetost zbog neriješenih ili iznenadnih poslovnih obaveza. Otpustite sve što vas muči i što želite. Od četvrtka situacija ide na bolje.

Ljubav: Ako ste u vezi ili braku, čuvajte se konflikata. Neki od vas će poželjeti fizičku prijevaru, pa dobro razmislite koliko vam se isplati žrtvovati sadašnji odnos zbog iste. U slučaju da ste u vezi koja je u baš teškom stanju, itekako je moguće da neugodne situacije dovedu do prekida, ali taj prekid kod većine ne bi bio za stalno. Slobodnima mogućnost ljubavne avanture.

Zdravlje: Stabilno. Ako imate određenih zdravstvenih smetnji i podvrgnuti ste terapiji, u ovoj sedmici se savjetuje da potražite drugo liječničko mišljenje.VAGA

Posao: Dobar poslovni period, samo su moguće prepreke u realizaciji nekih vaših ideja i zamisli. Sve vodi ka boljem, samo će vam biti potrebno još malo strpljivosti. Moguće je da vam ne dođe podrška od strane nekih ljudi od kojih očekujete, no nemojte odmah padati u vatru. Doživite ovu stagnirajuću situaciju poput zatišja pred pozitivnu buru, koja sam što nije došla.

Ljubav: Na polju ljubavi su prikazana veća otežanja. Ako ste u stabilnom odnosu, partneru ne odgovaraju vaši određeni postupci, pa je zbog toga itekako moguća otežana komunikacija. Ako ste u odnosu koji je poljuljan, gdje stalno ima svađa i sumnji, sada situacija postaje još daleko gora. Mnogi poljuljani odnosi će ove sedmice definitivno pući. Neki će se prekinuti u nepovrat. Ali tako je trebalo biti, to uvijek imajte na umu. Kada vas uhvati patnja zbog kraja odnosa, vi samo preusmjerite svoj fokus na nešto drugo što vam predstavlja zadovoljstvo. Također obavezno poradite na samopoštovanju. Ako ste slobodni, najbolje je da ostavite emocijama da prespavaju, u ovih oko 7 dana, jer biste mogli upoznati osobu koja je u značajnoj mjeri psihički neuravnotežena.

Zdravlje: Mentalni premor dovodi do pesimistične percepcije realnosti. Savjet je da ove sedmice intenzivno poradite na vašem duhovnom razvoju. Fizički gledano, mogući su problemi s prehladama, kao i aktivacija kroničnih problema s kukovima i nogama i endokrinim sustavom.ŠKORPION

Posao: Prividna stagnacija. Nema nikakvih značajnih realnih problema, ali vi svoju poslovnu situaciju možete doživjeti kao visoko problematičnu. Dobro razmislite koliko volite posao kojeg radite. Ali najiskrenije. Pa ako ste se zasitili njega, odmah mijenjajte svoj poslovni fokus. Zatim, u realizaciji vaših poslovnih ideja i zamisli dolazit će do izvjesnih, većih usporenja, a na vama je samo da otpustite prejaku želju. Najbolje je odmoriti se. Odmor vam je preko potreban, jer za vas nastupa vrlo živ i dinamičan poslovni period.

Ljubav: Izuzetno lijepa i skladna situacija. Ako ste u vezi ili u braku, ova sedmica donosi podizanje vašeg odnosa na jednu veću razinu - planiranje braka i potomstva. Mnogi od vas, koji ste u starijoj životnoj dobi, imat ćete sjajnu priliku čemu se veseliti, a tiče se vaše obitelji i vašeg potomstva. Slobodnima predstoje sjajne mogućnosti za ulazak u vrlo stabilnu vezu.

Zdravlje: Odlično. Ako imate kakav zdravstveni problem i liječite se, a pritom nikako da krene naprijed, savjet je da potražite drugo liječničko mišljenje.STRIJELAC

Posao: Ovo je vrlo dinamičan poslovni period za vas. Mnogo ideja i pregovora, i većina će uroditi plodom. Povoljan je period za sve vrste poslovnog udruživanja - sklapanje novih poslovnih partnerstava i zajednička ulaganja.

Ljubav: Partner će uraditi nešto što se vama neće dopasti. Zbog toga, moguće su tenzije u odnosu. Neki od vas bi se mogli naći u dilemi da stave točku na svoj odnos. Savjet je da ne donosite brze i ishitrene odluke, već da dobro promislite. Ako ste slobodni, doći će do ljubavnog poznanstva, koje nema potencijal ljubavne veze. Druga strana će uskoro učiniti nešto zbog čega vam se neće karakterno dopasti.

Zdravlje: Poradite na jačanju svog imunološkog sustava, jer je iznimno potrebno. Pored toga, mogući su problemi s virusnim i bakterijskim upalama i još više infekcijama. Djelujte preventivno ako imate problema s alergijama i alergijskim oboljenjima dišnih puteva.JARAC

Posao: Nezadovoljavajuća poslovna situacija, ali to je samo prolazna faza. Ono što je posebno naglašeno, to su izazovni odnosi s ljudima iz poslovnih okruženja. Ako je vaš posao poljuljan, vrlo je moguć prekid tog posla. Ne žalite zbog tog prekida. Uvijek imajte na umu - Jedna vrata se zatvaraju kako bi se otvorila druga, koja vode ka nekim daleko ljepšim odajama. Također, ako je situacija na vašem poslu problematična i nezadovoljni ste tim poslom, krajnje je vrijeme da počnete razmišljati o početku novog posla. Ne držite se slijepo posla koji vam služi samo da zadovolji vašu egzistenciju. Toliko je prilika pred vama, samo je potrebno otvoriti se za njih. Sve drugo je izgovor. Pored navedenog, dolazi do pucanja brojnih poslovnih partnerstava. Ujedno, nikako se ne preporučuje sklapanje novih poslovnih partnerstva, kao niti sklapanje bilo kakvih dogovora ili potpisivanje ugovora.

Ljubav: Zatvorenost. Ako ste u stabilnom odnosu, već sada poradite na sentimentalnosti i romantici, kao i na jačanju zabavne strane odnosa, kako vrlo brzo ne bi došlo do (uglavnom) bespotrebnog udaljavanja. Ako ste u klimavom odnosu, situacija se ne mijenja, a vi se osjećate sve gore. Želite poduzeti nešto, a ne znate što. Na odnosu u kom ste, može se poraditi, a na vama je da prije svega poradite na prihvaćanju partnera takvim kakav on u biti jeste. Jedino što možemo promijeniti, to smo mi sami. Slobodnima ništa na polju ljubavi ove sedmice.

Zdravlje: Stabilno. Ako očekujete nekakav novac kroz polje zdravstva, ili pak potreban novac za liječenje, taj novac će u ovoj sedmici zasigurno stići.VODENJAK

Posao: Izražena podložnost nekakvom strahu. Ne dozvolite da vas strahovi paraliziraju u želji da poduzmete nešto što bi unaprijedilo vaše poslovno područje. Ovaj period vam je poslovno odličan, pa poduzmite sve što bi vodilo ka promjenama koje su vam neophodne.

Ljubav: Mnoštvo nezadovoljstva. Otežanja u komunikaciji s partnerom. Ako ste u odnosu koji je poljuljan, komunikacija postaje još gora, a vrlo je aspektirano i nevjerstvo. Slobodnima predstoji ljubavno poznanstvo, koje se u najboljem slučaju završava na seksualnoj avanturi. Ako već određeno vrijeme imate simpatiju, a odnos nikako da počne, sve su manji izgledi da će taj odnos početi. Zato, slobodno se otvorite za nove prilike, ali ne po svaku cijenu.

Zdravlje: Promjenljivo, ali više dobro nego loše. Čuvajte se upala i prehlada. Posebno čuvajte grlo, genitalne organe i mjehur. Moguća je blaga aktivacija kroničnih problema sa štitnjačom.RIBE

Posao: Period bitnih i značajnih odluka je pred vama. Možda nećete biti u stanju da donesete konačnu odluku u ovoj sedmici, ali do kraja mjeseca sigurno je da hoćete. Ako niste skroz usklađeni sa svojom odlukom, bolje je i ne donositi je. Otpustite ju. Sačekajte nekoliko dana, ništa se loše neće dogoditi, i vidjet ćete kako će se sve kockice posložiti. Jako je dobar period za sve vrste edukacija i poslovnog usavršavanja. Jedino, savjet je da odgodite poslovna putovanja, jer su na njima mogući veći problemi koji se tiču jedne osobe. Također, nemojte da vas začudi ako bude nekakvih ogovaranja i pokušaja da vas se iskompromitira. Ne brinite se zbog toga, jer će se situacija ubrzo riješiti u vašu potpunu korist. Ako ste skloni tračanju, spustite loptu, jer samo sebi možete stvoriti brojne probleme koji će se aktualizirati mnogo brže nego što možete i da pomislite.

Ljubav: Skladan odnos s partnerom. Ako ste slobodni, u vaš život dolazi osoba s kojom možete ostvariti jako lijepu emotivnu vezu. Mada, ta veza nije trajnog karaktera. To je veza koja služi popuniti vrijeme, dok se ne pojavi prava osoba u vašem životu.

Zdravlje: Klimavo. Poradite na jačanju imunološkog sustava. Moguća je aktivacija kroničnih problema, pa djelujte preventivno. Kod mnogih od vas, koji imate određenih problema sa zdravljem i podvrgnuti ste liječničkom procesu, prisutni su izvjesni propusti od strane liječnika koji vas vodi. Zato, neophodno je potražiti još jedno mišljenje, ali ne ove sedmice, već naredne. Samim time, ove sedmice nikako nije dobro za bilo kakve pretrage. Pored navedenog, savjet za sve vas je, da vam od velike pomoći, u ostvarenju kvalitetnog fizičkog zdravlja, može biti alternativna medicina.


Autor: Damir Igor - više o njemu, klikom OVDJE*** Zahvaljujući suradnji sa portalom www.radiotrecadimenzija, možete pogledati video verziju članka:

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU