SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


SEDMIČNI HOROSKOP PO ROYAL KARTAMA - od 08.04. do 14 04.2019.
OVAN

Posao: Zabrinutost zbog aktualnog stanja. Pojavljivat će se periodično. Neće biti konstantno prisutna. Bolji aspekti za posao dolaze od petka.

Ljubav: Sve stoji u mjestu. Ako u vašem odnosu ima nekih problema, stvari vam se čine još mnogo težim. Sagledajte cijelu situaciju iz svih uglova, pa onda donesite prosudbu. Ali polako, ne žurite. Najprije je važno otpustiti problem koji vas muči.
Ako ste slobodni, ove sedmice nema nikakvih značajnih zbivanja u ljubavi. Ako ste zaljubljeni u neku osobu i taj odnos nikako da počne, do početka tog odnosa neće doći niti ove sedmice, niti u bližoj budućnosti.

Zdravlje: Solidno. Jedino obratite malo više pažnje ako imate problema s varirajućim tlakom.BIK

Posao: Idealna sedmica za sve nove početke. Ako želite otpočeti s nekom radnom ili poslovnom aktivnošću, sada obavezno to učinite. Ako očekujete neki značajan početak, dolazi do tog početka.
Eventualno (ovisno od pojedinačnih aspekata) ako ne dođe do konkretnog početka, onda će se pokrenuti bitne stvari, kako bi do konkretnog početka došlo.

Ljubav: Zaokupiranost drugim obavezama da na ljubav nećete stići da mislite. Kod nekih osjećaj da je odnos ušao u fazu monotonije, pa se u tom slučaju maksimalno potrudite, poradite na osvježavanju odnosa.
Nepovoljan period za slobodne Bikove. Mada, nazire se svjetlo na kraju tunela.

Zdravlje: Promjenljivo. Moguće su pojačane smetnje ako imate kroničnih problema s vratnom kralježnicom, rukama i alergijama.BLIZANCI

Posao: Živa, dinamična i zabavna poslovna sedmica. Kod mnogih je vidno poboljšanje u odnosu na prethodni period. Značajna podrška drugih ljudi. Poboljšanje zarade. Posebno će uspjeha imati oni
koji se bave zabavnim poslovima.

Ljubav: Razočaranje u partnera.
Ako ste slobodni, mogućnost ljubavnog poznanstva, pa čak i kretanja u nešto više, ali oprezno, ubrzo ćete vidjeti da druga strana nije to za što vam se predstavlja.

Zdravlje: Mentalna napetost, nervoze, anksioznosti i nesanice. Čuvajte se prehlada i upala, a ako imate određenih kroničnih tegoba, one bi se mogle sad pokrenuti, pa djelujte preventivno.RAK

Posao: Značajni poslovni planovi i njihova uspješna realizacija. Pored toga, napravite plan za naredna dva mjeseca, jer je to period kada trebate podvući značajne poteze kako biste uradili velike stvari na polju posla. Zarada je dobra i stabilna, kod nekih već sada bolja.

Ljubav: Ljubav je u drugom planu. Kod vas koji ste u poljuljanim odnosima dolazi do još većih pogoršanja unutar istih, pa čak kod većine i do prekida.
Slobodni se nemaju čemu značajnom nadati u ovom periodu. Možda i dođe neko ljubavno poznanstvo, ali tu se sve završava.

Zdravlje: Promjenljivo. Ali bez značajnih variranja. Izbjegavajte tešku i čvrstu hranu.LAV

Posao: Prilike za dobru zaradu ili pak poboljšanje zarade. Imat ćete značajnu podršku od strane drugih ljudi. Odlični aspekti za sklapanje novih poslovnih partnerstava.

Ljubav: Lijep period za ljubav i partnerstvo. Mnogi ćete praviti planove i poduzimati konkretne akcije koje vode ka zajedničkom životu ili braku. Ako ste u poljuljanom odnosu, sjajne su mogućnosti da kroz razgovor riješite sve ono što je kvarilo vaš odnos u prošlosti.
Mnogi koji su slobodni će upoznati osobu za vrlo značajan i ozbiljan ljubavni odnos.

Zdravlje: Poljuljano. Čuvajte se prehlada, kao i virusnih i bakterijskih upala i infekcija. Ako imate kakvih kroničnih problema, djelujte preventivno kako biste ih umanjili ili pak spriječili da se pojave. Savjet je da koristite biljna ulja i tinkture. Posebno bi vam pomoglo kantarionovo ulje koje pozitivno utiče na sve organe.DJEVICA

Posao: Stabilna poslovna situacija. Pokretljivost i dinamika. Rješavanje stvari koje niste uspjeli riješiti u prošlosti, a predstavljaju opterećenje. Stvaranje povoljnog tla za nove poduhvate. Ako već planirate novi poduhvat, stvari će se sjajno odvijati. Možete očekivati potrebne pomoć i podršku od strane drugih. Ako očekujete povrat duga kroz posao, pozitivan slijed događaja, a kod mnogih i pozitivno okončanje ovog pitanja do kraja sedmice.


Ljubav: Potisnuta ljubav vodi ka mržnji i depresiji. Ako vas već duže vremena muči nešto što je partner rekao ili uradio, krajnje je vrijeme da to raskrstite sa sobom u glavi, kao i da oprostite svom partneru. U suprotnom, vaš odnos će postajati sve gori i gori, kao uostalom i cjelokupno vaše emotivno stanje. A upamtite - od emocija sve potiče u našim životima. Preispitajte sebe i svoje emocije koje imate prema partneru, a također bi bilo iznimno poželjno da porazgovarate sa svojim partnerom o tomu što vas muči. Razgovor rješava mnogo toga.
Ako ste slobodni, u ovoj sedmici neće biti konkretnih događanja na polju ljubavi. Razmislite da li razlog ovoj statici leži u tomu što niste raskrstili s nekim problematičnim odnosom iz prošlosti ili možda u tome što ste bili odbijeni, pa ste se osjetili poniženima ili manje vrijednima. U tom slučaju počnite raditi na svom samopouzdanju i još više samopoštovanju. Shvatite da sva ljubav u našim životima polazi od nas samih, te da je prvenstveno potrebno da ugodimo sebi u svakom mogućem pogledu. Također, nepovoljno za planiranje i rad na ostvarenju potomstva.

Zdravlje: Odlično. Ako imate kakvih većih problema, dolazi do poboljšanja, kao i neočekivane pomoći u cilju iscjeljenja vašeg problema, a ta pomoć dolazi od jedne osobe koju emotivno doživljavate bliskom.VAGA

Posao: Odličan period za nove početke. Veliko nadahnuće i entuzijazam. Ipak, čuvajte se manipuliranja, dobro povedite računa o namjerama osoba u koje sumnjate ili novih osoba koje se
budu pojavile kroz polje vašeg posla. Moguća su i spletkarenja i tračanja, ali ako tomu ne pridajete pozornost, zasigurno je da vam neće moći ništa.

Ljubav: Poljuljana komunikacija s partnerom. U mnogim poljuljanim odnosima će doći do prevare ili miješanja osoba s lošim namjerama. Naravno, neki odnosi će doći i u fazu pucanja zbog navedenog. Ako vas muči i najmanja sumnja, savjet je da iskreno razgovarate sa svojim partnerom. Nemojte gurati stvari pod tepih, već imajte na umu da je i najgora istina bolja od najljepše laži.
Slobodnima ova sedmica neće donijeti ništa značajno na polju ljubavi.

Zdravlje: Izražena podložnost upalama. Djelujte preventivno. Uzimajte biljne preparate koji služe jačanju imunog sustava. Također, čuvajte se svega što može dovesti do povreda.ŠKORPION

Posao: Sve će se događati nepredviđeno. Kako ono dobro, tako i ono neugodno. Mada, prevladava pozitivno. Sada je krajnje vrijeme da završite sa svim obavezama koje su u prošlosti ostale nedovršene i vise vam nad glavom. Moguće je da isplivaju neke obaveze i zadaci na koje ste totalno zaboravili, pa da vam poremete bioritam. Samo se nemojte stresirati. Prihvatite ih kao dio vašeg razvojnog puta. Nije povoljan period za otpočinjanje novih, velikih poduhvata, tu sačekajte narednu sedmicu. Nije povoljan period za investicije, posebno ne ako su zajedničke. Također, čuvajte se manipulativnih osoba, jer mogu utjecati na određene izazove. Ti izazovi su lako savladivi, ali ipak budite oprezni.


Ljubav: Neugodni osjećaji. Ako ste u vezi, vrijeme je da oprostite partneru ono što mu zamjerate. Možda mislite da mu ništa ne zamjerate, ali dobro prekopajte po sebi i svojim emocijama, to barem vama nije nikakav problem. Nije povoljno vrijeme za planiranje braka, zajedništva i potomstva.
Slobodni neće pokazati značajniji interes za ljubav, pa će tako kod većine zbivanja na ljubavnom planu izostati.


Zdravlje: Stabilno. Ako očekujete liječenje u drugom gradu ili u inostranstvu, dolazi do pozitivnog ishoda.STRIJELAC

Posao: Poboljšanje situacije. Ako je u prethodnom periodu bilo nekakvih problema, posebno u odnosu s drugim ljudima, sada se isti rješavaju. Možete nastaviti mirno i dalje s vašim poslovima. Zatim, poželjno je završiti sve nedovršene poslove. Mnogi od vas će se vratiti poslovima koje ste radili u prošlosti, i aspekti za to su odlični.


Ljubav: Bit će potrebno da se potrudite oko partnera i odnosa kojeg imate s njime. Ishod tog truda će biti pozitivan.
Ako ste slobodni, otvorenost za ljubav je prikazana, pa tako i ljubavna poznanstva, no nećete biti zainteresirani za dublje i ozbiljnije odnose.

Zdravlje: Osjetljivost. Pričuvajte se svega što vam smeta. Također, moguće su male smetnje u predjelu grla i vratne kralježnice.JARAC

Posao: Stagnacija. Imate osjećaj kako se ništa ne pomiče s mrtve točke, a mnogi od vas snažno želite promjene. Polako, otpustite, preusmjerite fokus na nešto drugo što vam predstavlja zadovoljstvo, vidjet ćete kako će se stvari brzo iskristalizirati.

Ljubav: Mnogi ćete praviti zanimljive planove sa svojim partnerom. Mnoge parove očekuje i sprovođenje velikih planova u djelo. Samo naprijed i s najljepšim mislima, jer će se sve odigrati na najbolji moguć način. Ako vaš partner ima za riješiti nekakav značajan poslovno-financijski zadatak, ishod će biti jako povoljan. Na vama je da ga maksimalno podržite, jer mu je u ovom periodu podrška neophodna.
Ako ste slobodni, bez obzira na vaše želje da se ostvarite na polju ljubavi, ove sedmice neće biti nekih konkretnijih zbivanja. Ako razmišljate o susretu s nekom osobom, obavezno dajte sve od sebe da do tog susreta dođe, jer bi se iz njega moglo izroditi svakako nešto veće.

Zdravlje: Odlično. Povedite samo računa o unosu šećera u organizam.VODENJAK

Posao: Povremeni osjećaj nesigurnosti i straha. Totalno bespotrebno. Kad god vas uhvate takvi osjećaji, imajte na umu da su to samo misli koje izranjaju iz vaše podsvijesti, te da ih možete zamijeniti drugim, daleko ljepšim mislima. Što se tiče značajnih poduhvata i velikih odluka, savjet je da ih prolongirate za drugu polovicu sedmice.


Ljubav: Emocionalno udaljavanje i zahlađenje u odnosu. Savjet je da maksimalno poradite na komunikaciji sa svojim partnerom.
Ako ste slobodni, ljubav će definitivno sačekati neke bolje dane. Moguća su upoznavanja, gdje biste čak i mogli pomisliti kako se tu može izroditi nešto više, ali ubrzo ćete shvatiti da ste bili u iluziji.

Zdravlje: Solidno. Obratite malo veću pozornost ako imate problema s varirajućim tlakom i mišićima.RIBE

Posao: Ovaj period je idealan za sve nove početke. Možete uraditi što god da zamislite. Ako nešto ne ide onako kako ste očekivali, imajte na umu da se sve događa za neko veće dobro, kao i to da će rješenje situacije doći vrlo brzo.

Ljubav: Loš period za ljubav. Zatvaranje, udaljavanje, nedokučivost. Ako ste u odnosu koji je poljuljan, još veći problemi, a ovog puta ne možete utjecati na to da se stanje dovede u prividnu normalu. Mnogi odnosi će pući, bez mogućnosti da se dalje nastave. Znajte, tako je najbolje. Ne dozvolite da vam fokus bude na aktualnom ili starom, lošem odnosu, jer time još više hranite svoje negativne emocije i dovodite sebe u sve gora stanja. Dovodite sebe do nemoći, odakle je nemoguće otvoriti se za ljubavnu sreću. Stavite fokus na sebe, ljubav prema sebi i vlastita zadovoljstva. Krajnje je vrijeme, ako želite živjeti sretno i ispunjeno.
Ako ste slobodni, ove sedmice se neće dogoditi ništa značajno za vaš ljubavni život. Možda ste već dugo zaljubljeni u osobu koja nikako da se pokrene prema vama, pa je došlo posljednje vrijeme da krenete dalje, u neka nova sutra.

Zdravlje: Povremeni osjećaj tuge i patnje, gubitak volje, nesanica, nervoza. Ništa strašno, ali znak da poradite na svojim emocijama i mislima. Potrudite se da ne vidite problem u svemu što se ne odvija prema vašim očekivanjima, već sve što se ne događa prema vašim očekivanjima doživite kao prikriveni blagoslov.
Na fizičkom planu, blaga podložnost virusnim i bakterijskim infekcijama, kao i alergijskim iritacijama, pa djelujte preventivno i potrudite se izbjeći sve uvjete koji vam ne odgovaraju.


Autor: Damir Igor - više o njemu, klikom OVDJE*** Zahvaljujući suradnji sa portalom www.radiotrecadimenzija, možete pogledati video verziju članka:
NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU