SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


CIRKON - kristal koji privlači ljubav i novacElement: vatra
Planeta: Sunce


Cirkon je kamen / kristal za koji se veruje da je simbol poštenja, čestitosti, zadovoljstva i da onom ko ga poseduje donosi prosperitet, miran san, poštovanje i mudrost.
Beli ili providni cirkon jako liči na dijamant i ujedno predstavlja dobru zamenu za magijske radnje jer su po ceni dostupniji od dijamanata.
Legenda kaže da ako čestita osoba poljubi ovaj kristal, on postaje beo, dok ako osoba nije čestita, a poljubi kristal, kristal postaje crn.
Ima raznih boja kristal cirkona. Žuti cirkon se obično nosi uz sebe da bi se povećala seksualna energija, ali i da bi se privukla ljubav u život. Za lečenje je dobar jer povećava budnost i leči depresiju, a povećava i koncentraciju.
Narandžast cirkon umiruje strahove, nesigurnost i ljubomoru. Na putovanjima štiti od povreda. U kući kad se drži, dobar je kao zaštita od lopova. U kombinaciji sa zlatom ima dvostruko jače dejstvo.
Crveni cirkon se obično koristi u magijskim ritualima privlačenja novca. Dobra je zaštita od fizičkih povreda. Ovaj kamen / kristal zna da osobu koja ga poseduje osveži i revitalizuje mu telo, a takođe daje i pozitivnu energiju osobi kod stresnih i fizičkih poslova. Isceljuje organizam i oslobađa telo od bola.
Smeđi cirkon pomaže osobi da uzemlji svoju energiju, a pomaže i pri napretku na polju novca.
Zeleni cirkon se najčesće nosi da bi osobi privukao novac.


Priredila: Tatjana Nisner Bajin - više o njoj, klikom OVDE

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU