SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


SUDBINSKI BROJ 9: NUMEROLOŠKI HOROSKOP OD PROLJEĆA 2019. DO PROLJEĆA 2020. GODINE



Nalazit ćete se u godini broja 3, a kako je i na globalu godina Trojke, sasvim je logično da će osobine broja 3 za vas biti pojačane. Samim tim, imamo specifičnu situaciju opozicije broja godine 3 i vašeg sudbinskog broja 9. Drugim riječima, za vas nastupa period velikih mentalnih izazova, ali i rješavanja ključnih stvari.

Prvo i osnovno, ovaj specifičan spoj će na dnevni red staviti sve one segmente života koje ste dugo zanemarivali i potiskivali.
Možda je to emotivni život, možda je to fizički nivo, možda je to duhovni razvoj. Što god da je, više nema bježanja. Pored toga, dobro razmislite o svojim neostvarenim željama i ciljevima i bez ikakvog straha ih počnite sprovoditi u djelo. Ono što vam može biti najveći neprijatelj to je statičnost. Zato ne odgađajte zadovoljiti sve ono što želite i čemu težite. Ne ostavljajte za sutra ili neka bolja vremena. Najbolje vrijeme je upravo ovo vrijeme u kome jeste.

Misli i uvjerenja su nešto na čemu itekako trebate poraditi u ovih godinu dana.
Ako ste pod stresom, ako ste nezadovoljni, znajte da je u vama suviše neugodnih i bespotrebnih misli i uvjerenja. Naš život je odraz naših uvjerenja. Ako netko to može da shvati, to ste onda vi. Mnogi od vas su to već shvatili.
Kakogod, glavni savjet za ovih godinu dana jest da dobro preispitate svoja uvjerenja. To ćete najbolje učiniti ako se osvrnete na ona polja života kojima ste nezadovoljni. Dobro sjednite i razmislite kojim ste poljima života nezadovoljni, pa onda sagledajte uvjerenja koja imate u vezi njih, te najzad, mijenjajte sva uvjerenja koja vam ne služe. U ovom procesu vam jako može pomoći sve brojnija literatura i radionice iz oblasti pozitivne psihologije, samopomoći i zakona privlačenja.

Bit će pojačane želje za pisanjem, čitanjem i obrazovanjem.
Mnogi ćete se odlučiti na pohađanje nekog edukacijskog programa, što će se, pored novih znanja, uvida, spoznaja i iskustava, izuzetno pozitivno odraziti na vaš profesionalni napredak.
U slučaju da razmišljate o promjeni profesije, a to podrazumijeva pohađanje nekakve škole ili tečaja, ova godina vam pruža odlične uvjete.
Ako razmišljate o promjeni škole ili fakulteta dobro se preispitajte. Kada vas uhvati neodlučnost, preusmjerite fokus na nešto drugo, ali načinite promjenu, bit će vam mnogo bolje.
Što se tiče polaganja ispita, cijeli ovaj period će biti izuzetno dobar, a ako je bilo nekakvih problema u prošlosti, dolazi do vidnog poboljšanja. Ako se bavite određenim istraživanjima ili izumiteljstvom, dogodit će se velike stvari. Samo je važno da se mnogo više pozabavite i popratnim i vanjskim elementima predstavljanja. Naime, broj 3 je pod vladavinom Marsa, što znači da je pored znanja i sposobnosti vrlo značajan i način izražavanja, pokazana odlučnost, energičnost i samouvjerenost.
Veliki uspjesi i vidan napredak očekuju i sve vas koji se bavite pisanjem, djelovanjem na polju medija, kao i motivacijskim govorništvom. Možda, na primjer, razmišljate o tome kako da se više čuje za vaša razmišljanja, stavove i ideje, pa u tom slučaju nema čekanja, pravi je trenutak da ih izrazite kroz pisanje članka, romana, knjige, poezije, video snimku na društvenim mrežama i slično.
Također, otvaraju se odlične mogućnosti za učenje stranih jezika, kao i izučavanje stranih kultura.

Zatim, ovaj specifični spoj Trojke i Devetke značajno će intenzivirati polje putovanja i inostranstva. Pogotovu što je vaš vladar Jupiter u znaku Strijelca, sve do 02.12.2019.
Putovat ćete značajno više nego inače. Mnogi ćete biti vezani uz odlaske u inostranstvo i druge dalje regije, kao i za intenzivne kontakte sa strancima, kako prvenstveno kroz polje posla, tako i kroz sva druga životna područja. Ono što je svakako savjet, to je da ovu godinu svi maksimalno iskoristite za putovanja s kojih možete doći bogatiji za pregršt novih sjajnih trenutaka, ali i novih saznanja i spoznaja ka kojima uvijek težite. Jedino, kako je između brojeva 3 i 9 prisutna određena napetost, savjetuje se da više povedete računa u saobraćaju, kao i o saobraćajnoj i putnoj dokumentaciji.

Značajno mjesto će zauzeti odnosi s drugim ljudima.
Očekuje vas mnogo više komunikacije s drugima, kao i novih poznanstava. Onda, mnogo više upućenosti na drage ljude koji su vam nekada bili daleko bliskiji. Zračit ćete jednom pozitivnom energijom i to će drugi ljudi nepogrješivo prepoznati. Mnogi će od vas tražiti pomoć, a vi ćete im velikodušno izlaziti u susret.
Ipak, opozicija brojeva 3 i 9 govori i o snažnom prisustvu one druge strane. Naime, sve što je nedorečeno u postojećim odnosima sada će naprosto morati da se istjera na svjetlo dana. Po svojoj osnovnoj prirodi ste mistični i zatvoreni. U želji da održite mir, izbjegavali ste izreći mnogo toga što vam smeta u odnosima s drugim ljudima. Ovo navedeno vas, u ovoj godini, može staviti u poziciju neiskrene osobe. Tako, u određenim situacijama, od vas će se zahtijevati da budete daleko direktniji nego što jeste. U prvom trenu, svakako je da vam neće biti ugodno, ali kako ste istinoljubivi, shvatit ćete da je direktnost doista bila neophodna i donela bolje za sve.
Kada govorimo o postojećim, bliskim odnosima koji vam stvaraju veće neugodnosti, sve više ćete uviđati kako je neminovno postaviti čvrste i jasne granice. Uspješno ćete ih postaviti.
Pored toga, većina vas će doživjeti neminovan prekid jednog ili više bliskih odnosa. Zasigurno je da ćete imati moralnih dvojbi koje će vas mučiti, ali ubrzo ćete postati svjesni da drukčije nije moglo biti. Kada govorimo o bliskim odnosima, tu se može misliti na veze, brakove, prijateljstva, bliske poslovne suradnje, bliske obiteljske odnose, odnose sa susjedima, itd.

Poruka Numeroloških karti: 
Karta Pomirenje
Kako se nalazite u godini broja 3, dolazi do trajnog i sustavnog rješavanja svega što vas je mučilo i sputavalo u prethodnih 9 do 11 godina. Mnogo toga što je bilo nedorečeno u prošlosti sada dolazi na svoje. Spremni ste sagledati međuljudske odnose iz jednog još većeg ugla. Time dolazi i do poboljšanja vezano uz sve poljuljane odnose. Ako imate odnos u kom je situacija neizdrživo loša, vrijeme je da uspostavite distancu prema toj osobi. Ako to učinite vidjet ćete kako će kockice polako početi da se slažu. Ono na čemu vi osobno trebate poraditi su fleksibilnost i pokazivanje emocija.

Sretni brojevi: 9, 12, 21 i 33.


Autor: Damir Igor - više o njemu, klikom OVDJE

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU