Post Top Ad

Your Ad Spot

OGLASI

loading...

04. 02. 2019.

VELIKA ANALIZA HOROSKOPA POP DIVE JELENE KARLEUŠE

Jelena Karleuša je rođena sa Suncem u Lavu, Ascendentom u Raku i Mesecom u Vodoliji. 
Vladar Jeleninog Ascendenta je Mesec, koji je otišao u 7. polje, na 4. stepen znaka Vodolije.
Veoma jaka indicija za posebnu, drugačiju i ljudima čudnu osobu.

VELIKA ANALIZA HOROSKOPA POP DIVE JELENE KARLEUŠE
VELIKA ANALIZA HOROSKOPA POP DIVE JELENE KARLEUŠE


Mesec se u znaku Vodolije ponaša atipično, voli mnoštvo i ljude ma koje pripadnosti. Bori se i zastupa prava drugih, mnogo bolje nego svoja.
Mesec je smešten na sam Descendent, što je ujedno i polje javnosti, te stoga imamo objašnjenje za medijsku pompu koja vlada oko Jelene od najranijeg detinjstva.
Mesec u Vodoliji daje dušu kojoj je sloboda nasušna potreba, onu dušu koja ne trpi stege, koja nije spremna na pravila, kalupe, klišee. Sve te ustaljene forme ovakav mesec mora da poruši, da bi našao i izgradio elemente savršenog sveta slobode o kome sanja.
Ovako postavljen Mesec, u polju javnosti i znaku Vodolije, koji je direktno opozitan Ascendentu, govori o Jeleni kao osobi koju javnost posmatra kao drugačiju, neprilagođenu, a veoma često i kao osobu koju treba javno žigosati i napasti svim sredstvima.
S obzirom na to da je vladar Ascendenta otišao u polje preko puta, na Descendent, imamo primer ogledala, gde osoba sa ovom pozicijom, htela - ne htela, uvek ima pozornost javnosti.
Ovaj Mesec je na 4. stepenu, pa dobija boju rakovskih emocija kao i nagona za čestim plakanjem. Težak zadatak za osobu, da se suprotstavi, težeći slobodi a ujedno i da zadovolji emotivne potrebe koje Rak simboliše. S jedne strane jačina i prkos, a s druge velika patnja zbog osuda i protivljenja koje takvo ponašanje izaziva u očima drugih ljudi. Vladar Ascendenta gradi kvadrat sa sopstvenim dispozitorom Uranom u Škorpiji. To je pokazatelj impulsivnih reakcija, novina, revolucionarnih promena, koje inicira Uran, a koje se kose sa emocijom, koju simbolizuje Mesec.

Mesec u znaku Uranovog sedišta, ukazuje na svesnost i naprasnost kojom se ide u sukobe, iako se iz njih izlazi emotivnom povredom. Dispozitor Urana u Škorpiji je Mars u Vagi, koji je ovde u znaku svog izgona, što situaciju dodatno pogoršava i produbljuje, ne dajući osobi da pronađe emotivno smirenje. Daljom dispoziturom dolazimo do Venere u sedištu, u znaku Vage, koja signalizira da Jelena posle mnogo brodoloma ipak pronalazi mirnu emotivnu luku.

Vladar Ascendenta, Mesec gradi i trigon sa Venerom.  Ovaj aspekt govori o talentu za razne oblike umetnosti i plodnost. Emocije i Eros su zato Jeleni veoma bitni! Pokazuje i ljubav i podršku od strane majke, i genetiku u kojoj je bilo dosta dece. Zatim, aspekt je pokazatelj da Jelena novac zarađuje od nečega, što joj pričinjava zadovoljstvo, jer Venera je sem za ljubavne odnose, odgovorna i za materijalna dešavanja u našim životima. Opšta omiljenost i gužva oko osoba sa ovim aspektom uvek rezultira i odličnom zaradom!
Venera u Jeleninom horoskopu vlada 11. i 4. poljem, pa je ovakav aspekt pokazatelj dobrog odnosa sa prijateljima i ocem.

Mesec kao vladar Ascendenta, gradi i trigon sa Marsom. To je u Jeleninom slučaju dalo hrabrost, odvažnost na razne poduhvate i borbe. Žene sa ovim aspektom rado prihvataju sva nadmetanja i borbe, kako fizičke tako i one na nivou intelekta. Kod Jelene se ovo pokazalo kroz spremnost da u medijima uvek iskaže svoj stav, bez obzira na reakcije koje će uslediti. Zbog povoljnog aspekta, ovakvi *okršaji* se po nju završe pozitivno. Kad tad!
Mars je kod Jelene vladar 5. i 10. polja, pa će ovaj aspekt biti izražen emotivnim vezama (5. polje) i karijeri (10. polje).


Jelena ima jednu veoma dobru astrološku postavku, a reč je o Jupiteru, velikom benefiku na samom Ascendentu i to na jednom od poslednjih stepeni vodenog znaka, 26* Raka. To je Jupiter koji je u znaku svoje egzaltacije, gde je ispoljena sva njegova snaga, uzdignuta do maksimuma! Ovo je odlična pozicija za Jupitera i Velika sreća za osobu, kojoj ovakav položaj Jupitera dospe na sam Ascendent.
Materijalno stanje će uvek biti odlično, ma odakle osoba krenula! Jednostavno, 26 stepen Jupitera u Raku sija u bogatstvu i odličnoj materijalnoj poziciji u životu!
Dodajmo i da ovaj Jupiter vlada 6. i umetnutim 10. poljem. Situacija je više nego očigledna, imamo osobu koja ojačana ovakvom pozicijom Jupitera kao vladara, kroz zanimanje, gradi karijeru i velike materijalne uspehe!


Sunce je Jeleni vladar polja finansija i materijalnih dobara, a ono se i nalazi u 2. polju kojim vlada. To je odlična pozicija, i govori o o dobroj imovnoj situaciji.

Ovo Sunce je uz Merkura i Saturna u 2. polju, pa je jasno da Jelena od priče i medijske eksponiranosti simbolizovane merkurom u Lavu, kao i od upornog i svog rada, predstavljenog Saturnom na 2* Device, jako dobro zarađuje!
Sunce kao vladar pokazuje na Merkura u Lavu, i to nam govori o dve nekretnine na ime osobe, a pošto je u pitanju znak Lava, reč je o glamuroznim i modernim objektima, koji oslikavaju trend u arhitekturi.


Jelena je upisala srednju muzičku školu, o čemu govori vladar 5. kuće, Mars u znaku Vage, koji pokazuje na Veneru u Vagi, koja je simbol umetnosti i svega vezanog za lepo. 
Interesantno je uočiti da je vladar ovog polja Mars u znaku svog izgona, u Vagi, gde se on dobro ne oseća, shodno tome se ni Jelena kao osoba nije dobro osećala u srednjoj školi.
Isti indikator Mars u znaku Vage ukazuje da će ta umetnost biti diskutabilna i da će se o njoj mnogo polemisati, zbog same planete, koja vlada a koja je po prirodi malefik, češći su negativni od pozitivnih komentara.


Na samom vrhu 5.polja uočavamo Urana.
On nam govori da će biti velikih stresova kroz srednju školu, kao i da će je osoba završiti na drugačiji način, u odnosu na ostale vršnjake.
Tako je i bilo! Jelena je srednju muzičku završila uz velike stresove, vanredno.
Taj Uran svojim kvadratom sa Mesecom, implicira neprijateljsko okruženje, koje je Jelennu doživljavalo kao čudaka (Mesec u Vodoliji). U periodu srednje škole, Jelena sa 16 godina snima svoj prvi CD. To je još jedan od razloga za turbulencije.

O poslu i karijeri...

Što se tiče polja posla, tu je Jelena svoja na svome. 

Vladar 6. polja je Jupiter postavljen na 26. stepenu Raka, na Ascendentu. On je i udruženi vladar 6. i 9. polja, pa je tu vidljivo da Jelena dosta radi u inostranstvu. To je zbog pozicije Jupitera veoma plodonosno po nju.

Kada govorimo o karijeri, ovde je na vrhu MC-a znak Ovna, što pokazuje permanentnu borbu za poziciju. Vladar Mars je u nepovoljnom znaku Vage, pa su sukobi i borbe neizbežne.
Taj Mars pokazuje Veneru u Vagi, kojoj je tu odlično, koja gradeći trigon sa Mesecom (vladar Ascendenta) daje uspeh i njeno ostvarenje u oblasti karijere.
Da je reč o pevačkoj karijeri, kazaće nam znak Bika na koga se nastavlja polje karijere.

Zbog Meseca u polju javnosti, ona je u medijima veoma prisutna, s tim što je to prisustvo okolini uglavnom iritantno, o čemu govori Mesec u Vodoliji. Zbog toga Jelena u sebi nosi veliki stres. To je izraženo kroz poziciju Meseca u Vodoliji, koji gradi kvadrat sa Uranom. Uran se nalazi u znaku Škorpije, te je on veoma trpeljiv, pa eto  njene istrajnosti da istera svoje i nastavi da korača medijskom cestom.O ljubavi, braku i porodici...

Vladar Ascendenta - Mesec uvek govori o osobi, kojoj su emocije veoma bitne i naglašene. Kod Jelene je Mesec u Vodoliji, gde mu baš i nije najsrećnija pozicija. Partneri je doživljavaju naopakom i drugačijom, što razvija strah.

Dispozitor tog Meseca Uran u Škorpiji govori o dubokim i jakim emocijama. Vladar polja veze je Mars uz suvladara Plutona. Oba su u Vagi. Oboma tu nije najsjajnije. Pluton je tu rušilački nastrojen ka zajednici, a Mars tek preko dispozitora Venere u Vagi dobija svoje zadovoljenje.
Mars i Venara uz Plutona vladara 5. polja, kao i Uran u samom 5. polju, koji simbolizuje nagli preokret, opisuju i smrt verenika, Zorana Davidovića, koji se pominjao kao pripadnik jednog beogradskog klana.
Prisustvo Neptuna u 5. polju pokazuje da Jelena svoje partnere veoma idealizuje, što je i ovom prilikom bio slučaj.


Polje braka počinje na 27. stepenu Jarca, a dalje se nastavlja kroz znak Vodolije, dok je Saturn u 3. polju u inkonjunkciji sa Mesecom iz 7. polja. Ovakav izgled polja braka je indikator više od jednog braka, pri čemu se u bračnu zajednicu ulazi nepromišljeno i naglo, te kasnije dolazi do isto tako nagle rastave i novog braka.
Vladar polja braka je Saturn na 2. stepenu Device, u koji dispoziturom dolazi do Merkura u Lavu, a zatim i Sunca kao krajnjeg dispozitora. Saturn gleda na Marsa u Vagi, što nam je pokazatelj da će jelena imati dva braka. 

Uz Saturna, uzimamo i Urana kao suvladara, koji daje brzinu i iznenadan tok stvari. Saturn kao vladar ovog polja, nalazi se u inkonjunkciji sa Mesecom u Vodoliji, koji je takođe u 7. polju, što je pokazatelj kraja prvog braka.
Dispozitor Meseca je Uran, što je slika braka, koji je brzo sklopljen, a zatim i veoma brzo okončan. 
Upravo tako je i bilo. Brak Jelene Karleuše sa Bojanom Karićem je trajao svega 4 meseca! Sve ono što je Bojan Karić i predstavljao, kao jedan od naslednika porodice Karić.
Kao što vidimo, prvi neuspeli brak se jasno može uočiti, a vladar Ascendenta u 7. kući, pa još u Vodoliji je ovde odradio svoj posao veoma jasno i uspešno!

Drugi brak je u potpunosti druga priča. Vladar 9. polja je Jupiter, uz suvladara Neptuna. Onaj isti egzaltirani Jupiter, koji je Jeleni sve doneo u životu, otvorio mnoge šanse. Za razliku od prvog braka, gde je osobu Jeleni doneo Saturn, Gospodar karme i tuge, ovog puta partnera najavljuju Jupiter i Neptun.
Pri tom obe planete bacaju pogled na Svetla - Jupiter je pogledao Sunce, a Neptun Mesec. Sunce u trigonu sa Neptunom daje lepu sliku partnera, obavijenu idealizacijom, dok Mesec gradi trigon sa Marsom i Venerom.
Moje mišljenje je da će ova zajednica potrajati, uprkos ovom Uranovom uplivu. Sunce je u svom sedištu, dobro postavljeno, Mesec sa Venerom i Marsom gradi povoljan aspekt, te će ovaj Uran dati dosta svađa, prepirki i nestabilnosti… ali, nema razvoda.


Vladar 5. polja pokazuje na Veneru, a suvladar Pluton na Urana, što je slika troje dece. 
Jelena ih za sada ima dvoje.


Rezime...

Po elementima možemo reći da je ovo jedan prilično ravnomeran horoskop. Vatra i Vazduh imaju po 3 planete, Voda 2, a Zemlja 1.
Mnoštvo planeta ispod horizonta, u području između 1. i 7. kuće govore o veoma jakim unutarnjim doživljajima i intenzivnim emocijama. Kulminirajuća planeta je Mesec u Vodoliji, koji je i vladar ascendenta. Ta planeta najbolje opisuje Jelenu kao ličnost.
Emotivna zbog Meseca, a ekscentrična, drugačija i iritantna zbog znaka u koji pada Mesec, a koji je pod vladavinom Urana. Ovaj Mesec je i objašnjenje Jeleninog stava prema homoseksualizmu, jer Mesec u Vodoliji uvek staje u odbranu drugačijih i ugroženih.
Jelena može biti spokojna sa ovim jakim Jupiterom kao saveznikom, a dug život će joj obezbediti Pluton u ugaonoj 4. kući.
Naravno, Duša simbolizovana Mesecom u Vodoliji će uvek biti ona, koja žudi i osvaja slobodu, otvarajući neispitane horizonte.

Pa, nek joj je sa srećom.Autor: Jovana Joka Milekić 
Sa Jovanom možete stupiti u kontakt, putem njene zvanične fb stranice, klikom OVDE


* Članak je prvi put objavljen 26.07.2015.godine, na sajtu jovanalg-astrology.com kao jedan od najboljih diplomskih radova u Školi Astrologije Prof. Jovane Lučić Gajić. Izvorni naslov članka glasi " Šta će ti njen broj, što bih ti ga dala. " *

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Your Ad Spot