Post Top Ad

Your Ad Spot

OGLASI

loading...

03. 02. 2019.

Putovanje kroz svijet THETAHEALINGA 2. dio

Postoje pet različitih frekvencija moždanih valova: Beta, Alfa, Theta, Delta i Gama. 
U nastavku ćemo se pozabaviti svakim od njih, pojedinačno. 
Putovanje kroz svijet THETAHEALINGA 2. dio
Putovanje kroz svijet THETAHEALINGA 2. dioBETA STANJE: U ovom trenutku, dok mislite i komunicirate, Vaš um je u BETA STANJU.

ALFA STANJE: U Alfa stanju Vaši moždani valovi titraju između 7 - 14 hertza. Tada ste u opuštajućem, meditativnom stanju uma. Alfa valovi nam koriste u maštanju, sanjarenju i odražavaju stanje opuštenosti.
Evo jednog primjera, iz mog svakodnevnog života...Silno sam htjela otići na Bahame i okupati se u tom plavetnilu mora. Alfa valovi su mi omogućili meditativno stanje, gdje sam otišla na veliku pjesčanu plažu, plavetnilo mora se presijavalo okupano Suncem, palme su se ljuljuškale na laganom povjetarcu,...U tom trenutku sam ušla u more, gdje me preplavio osjećaj sreće, mira i opuštenosti. Dakle, tada sam bila u Alfa meditativnom stanju.
Važno je napomenuti, da Alfa stanje koriste i osobe, koje se bave REIKI iscjeljivanjem. Inače, Alfa stanje je poznato po tome sto uklanja bolove.

THETA STANJE: Koristi se u hipnozi i u stanju sna. Moždani valovi usporeni su do frekvencije od 4 do 7 hertza. Theta moždani valovi su povezani s podsvješću. Oni vladaju dijelom našeg uma, koji je smješten između svjesnog i nesvjesnog. U Theta valovima su smješteni osjećaji, uspomene, ali vladaju i našim stavovima, vjerovanjima i ponašajima. Theta je prva faza sna.
Kada očitavam energiju osobe, koja je preko puta mene, ulazim u Theta stanje, gdje se preko krunske čakre povezujem sa STVORITELJEM SVEGA ŠTO JEST. Vidim svoje putovanje ka bijeloj svjetlosti. što znači da sam tada u Theta meditativnom stanju.

DELTA STANJE: To je stanje, kada ste u dubokom snu. Moždani valovi u Delta stanju su usporeni do frekvencije od 0 do 4 hertza.
Ovo je moždani val, koji se koristi npr. kada Vam netko pozvoni na vrata, a Vi, intuitivno "znate" tko je na vratima.

GAMA STANJE:  Ovo je stanje u kom se nalazimo onda, kada učimo i usvajamo informacije. Gama moždani talasi su uključeni u više mentalne aktivnosti (percepcija i svijest). Ovi moždani valovi prave titraje od 4 do 5 hiljada hertza.
U stanju Theta-Gama valova dolazi do trenutačnog iscjeljenja. Ovo čudesno iscjeljenje pokreće moždane valove, koji titraju od 4 do 5 hiljada hertza. Kada je čovjek pod anastezijom, Gama valovi nestaju.


Znanstvenici su otkrili da izvjesne moždane frekvencije (naročito u Alfa, Theta-Gama sanju) imaju sljedeći učinak: 
1) Ublažavaju stres i proizvode dugoročno i temeljito smanjenje anksioznosti.
2) Omogućavaju duboko tjelesno opuštanje i mentalnu jasnoću.
3) Povećavaju verbalnu sposobnost i verbalnu inteligenciju.
4) Sinkroniziraju obje polutke mozga.
5) Prizivaju životopisne spontane mentalne slike, mastovito kreativno mišljenje, smanjuju bolove, potiču euforiju i stimuliraju oslobađanje endorfina.


Nalazi nedavnih studija objavljenih u američkom časopisu za psihijatriju, možete potražiti u sljedecim literaturama: Leuchter, A. F. Cook, I. A. Witt, E. A. Morgan, M. & Abrams, M, (2002) Promjene u moždanim funkcijama depresivnih pacijenata za vrijeme placebo tretmana. Američki časopis za psihijatriju, 159, 122-129. Priredila: Aimee M. Hunter, phD NIMH istrazivač. 


Autor: Željka Topić - više o njoj, klikom OVDJE.

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Your Ad Spot