SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


Mjesec u Ovnu od 08. do 11.02.2019. godine: VIKEND PUN AKCIJE I SJAJNIH MOGUĆNOSTI.

Ono što će obilježiti vikend, koji je pred nama jest tranzit Mjeseca u znaku Ovna.

Mjesec će ući u znak Ovna u ranim podnevnim satima 08.02. (petak) i u njemu će se nalaziti sve do ranih jutarnjih sati 11.02. (ponedjeljak).
Kod Mjeseca u Ovnu kao karakteristično imamo totalnu nepodudarnost priroda. Mjesec predstavlja hladno i vlažno, dok znak Ovna predstavlja toplo i suho.

Mjesec predstavlja čovjekovu Dušu, emocije i osjećaje, žensku stranu nas, te stvaranje oblika, ženski rod, obitelj, dom, narod, itd. Dok znak Ovna predstavlja muški princip, akciju, hrabrost, borbu, potrebu za dokazivanjem, dominaciju, itd. Zatim, treba imati na umu i da je znak Ovna prvi znak Zodijaka, pa se tako vezuje i za samostalnost, početke, pionirske poduhvate, inovativnost, itsl.

Osnovne odrednice Mjeseca u Ovnu su: visoko izražena potreba za aktivnošću i djelovanjem, uvođenje stalnih novina i promjena, ali i potreba da se uvijek bude najbolji, što u lošim aspektima
redovito vodi ka nametljivosti, želje da se uvijek bude u pravu, pa čak i stalno soljenje pameti drugima, itsl.O zbivanjima za vrijeme ovog MJESECA U OVNU - od ranog podneva 08.02. do jutra 11.02.2019. 


S obzirom na to da smo nedavno (04.02.) imali Mladi Mjesec, koji predstavlja jedan novi cca. tridesetodnevni ciklus, ovaj Mjesec u Ovnu označit će početak buđenja iz zimskog sna.
Posebno, time što se njegov dispozitor Mars nalazi isto u znaku Ovna, gdje je u svome sjedištu. Ogromna želja i potreba za akcijom, djelovanjem, novim počecima i promjenama. I sjajni su uvjeti za sve to. Tako, sve što želite otpočeti, promjeniti i uraditi, neka to obavezno bude sad, za vrijeme Mjeseca u Ovnu. Dominantna vibracija bit će prilično visoka, pa je uspijeh siguran!


Kako se nalazimo u Lunaciji Vodenjaka, a Sunce egzaltira Mjesec, ovi dani snažno aspektiraju novine i promjene, one aktivnosti, koje označavaju jednu drugačiju ili novu fazu života.
Obavezno se usredotočite na realiziranje vaših planova, želja i ciljeva, imajući na umu da smo mi bića želja, te da niti jedna naša želja nije slučajna, već odražava našu suštinu. Slobodno, sa puno entuzijazma i snage, usredotočite se na realiziranje vaših želja, ne potiskujte ih, imajući na umu, kako su jedan od glavnih okidača za čovjekov nesretan život, upravo neostvarene želje. Mnogi se boje upustiti u proces ostvarivanja svojih želja, misleći da nisu dovoljno dobri i vrijedni, ili zbog toga što će drugi ljudi reći. Ali, hajde baš sada, kada je Mjesec u Ovnu, a Ovan znači JA, da naučite, kako u životu sve potiče upravo od nas, samih,...Da naučite da ako mislimo da nismo dovoljno dobri, sigurno je da snagom svoje volje, možemo ostvariti to da budemo bolji, što prvenstveno podrazumijeva - poduzeti potrebne akcije bez oklijevanja,...Da naučite kako je mišljenje drugih apsolutno nebitno - bez obzira na to što smo socijalna bića, mi živimo radi sebe. Zato, hajde sada, kada su vam Zvijezde ovako snažno naklonjene, iskoristite svoj sadašnji maksimalni potencijal! I uvijek, težite tome da budete sve bolji i bolji...Da budete najbolja verzija sebe!!!

Kada govorimo o najbolje postavljenim životnim područjima, to su logično područja posla, karijere i hobija. Velikog uspjeha će imati svi, koji djeluju unutar raznih humanitarnih pokreta. Sjajno je za sportaše i preporučivo za rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima. Također, sjajni su aspekti i za one, koji se žele osamostaliti, po pitanju vlastitog života.


S obzirom na to da će Mjesec biti u napetom odnosu s Venerom, kao i u fizičkom dodiru sa svojim dispozitorom Marsom, moguće su izražene tenzičnosti i napetosti. Određena, veća doza
unutarnjeg nemira, ma koliko bili sretni i ispunjeni. Statičnost definitivno guši. Što drugo reći, sem djelujte, djelujte i samo djelujte! Ako ne znate, što ćete raditi, smislite si nešto.
Jedini, istinski problem može biti nestrpljivost. Promatrajte sebe, pa ako vidite, kako se brinete i napeti ste, zbog neke prejake želje, rješenje leži u otpuštanju. Kako otpustiti želju koja je prejaka? Promjenom fokusa...Točnije, stavljanjem i preusmjeravanjem vlastitog fokusa na nešto drugo, što vam pričinjava zadovoljstvo. Ne ide to tako lako, odmah da vam kažem...Ali, dajte sve od sebe...Kada vidite da fokus pada, da misli lutaju, vi se još više potrudite da održite fokus na to drugo, na što ste ga stavili. U ovakvim situacijama, vrlo je značajna usmjerenost na duhovne aktivnosti. Meditacija, molitva, ili pak neka druga duhovna tehnika, koja vam služi predstavljaju osnovu u postizanju unutarnjeg mira. Upamtite - Onda, kada imate unutarnjeg mira, imate sve. Unutarnji mir predstavlja temelj svakog kvalitetnog i smislenog života.

Kada govorimo o napetom odnosu s Venerom i Marsom, u prevashodno u ljubavnim, ali i u obiteljskim odnosima su moguće nesuglasice i raspravke, kojima je uzročnik težnja za dominacijom - da se bude u pravu i izričito onako, kako vi to želite. U tom slučaju, savjetuje se da poradite na sebi, u smislu osvještavanja odakle vam dolazi težnja da budete u pravu i da sve bude onako, kako vi želite da bude. Razmislite o vašim neispunjenim željama, kao i situacijama, u kojima ste na određeni način bili poniženi ili omalovaženi. Svaka težnja za dominacijom u odnosima, najčešće je prouzročena jednim od ova dva faktora. Razmislite, osvjestite, pa poradite na tome, jer bez balansa i kompromisa nema niti kvalitetnih odnosa. Razmislite...Danas ima toliko literature iz domene osobnog rasta i razvoja, a svakako je dobro konzultirati i stručnjaka.


Pored navedenog, svakako treba izdvojiti Mjesečev trigon s Jupiterom, koji će djelovati od ranih popodnevnih sati 09.02. pa sve do jutra 10.02. 
Ovaj aspekt slika je ekspanzije, radosti i plemenitosti. S obzirom na to da su oba planeta u vatrenim znacima, potreba za djelovanjem, sve je jača. Idealno je za sve nove početke (posebno poslovnog tipa) zatim, za pravljenje velikih planova i naravno sprovođenje svih planova u djelo, za učenje i osobno usavršavanje, za putovanja i zapravo sve što ima veze s putovanjima, zatim za novac, kao i za spiritualni razvoj.
Ako imate za poduzeti kakvu veliku i značajnu aktivnost za vas, maksimalno nastojte poduzeti je za vrijeme trigona Mjeseca i Jupitera...dakle, od 09.02. popodne do 10.02. ujutru!


Što se tiče zdravlja, u cijelom periodu Mjeseca u Ovnu (od 08. - 11.02.) mogući su veći problemi osobama sa kardio-vaskularnim sustavom, posebno onima, koji pate od hipertenzije, zatim problemi sa sinusima, kao i glavoboljama. Djelujte preventivno, a najbolja preventiva je činiti ono, što vas smiruje i ispunjava.


Preporučena afirmacija za period Mjeseca u Ovnu: Ja sam biće želja. Uvijek želim bolje i više, kako sebi, tako i drugima. Dajem sve od sebe. Želim, ali ne trebam. Poduzimam sve potrebne aktivnosti, dajem sve od sebe, kako bih ostvario/ostvarila sve svoje želje, ali se ne opterećujem, već uživam u svakoj aktivnosti i svakom trenutku na putu do ostvarenja mojih želja. Život me voli.


SRETNO!

Autor: Damir Igor - više o njemu, klikom OVDJE*** Zahvaljujući suradnji sa portalom www.radiotrecadimenzija, možete pogledati video verziju članka: 

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU

NAČITANIJE NA NAŠEM PORTALU