Post Top Ad

Your Ad Spot

OGLASI

loading...

07. 01. 2019.

Razvod naš svagdašnji

Jednog vikenda sam imala priliku biti na sajmu vjenčanja, željela sam približiti i prezentirati Školu opraštanja i Sretne veze ljudima. I tako stojim ja kraj svog štanda i gledam ljude. Neki su sretni, neki zbunjeni, nekima je već dosta svega i prije nego što je počelo. Svako u svom filmu. Dolaze, odlaze, netko uzme letak, neko pita nešto, uglavnom svatko negdje žuri i većina se vrati na početnu točku jer se cijeli sajam vrti u krug i to me potaknulo na ovaj tekst. Prije nego nastavim, osvrnula bi se na jednu vrlo tužnu statistiku koja pokazuje da svaki treći ili četvrti brak završi razvodom.

Razvod naš svagdašnji
Razvod naš svagdašnji

Zamislite samo koliko ste uložili u to vjenčanje i brak? Od srca do novčanika, stvorili ste nove odnose, prijateljstva, rodili djecu, izgradili jedan cijeli svijet, i zar stvarno sve to treba samo tako pustiti ili se može nešto i popraviti, ako mislite da može, čitajte dalje!

Svaki puta kada uđemo u novu vezu ili brak mi započinjemo novi krug, barem tako mislimo. Izjave poput: Nikad više istog ili istu, nikad me više nitko neće povrijediti, sad sam pametnija ili pametniji, nisam ja ničija budala i slično su dio našeg početka i novog žara ulaska u vezu, iluzija uspjeha je toliko jaka da nam nitko ne može ukazati da je ista priča u pitanju, i da se samo fizički oblik promijenio. Svi šute,( onih par prijateljica i mamu ne slušate previše, što one znaju), vi cvatete, čak se i udate ili oženite i tako, prođe neko vrijeme, strast se smiri, ljubav malo splasne i krene dobro poznata shema, sve se vrati na staro ili još i gore. I kroz neko vrijeme: Puf, evo i razvoda, naravno onda čujete kako svi sve znaju, ali vam tad više ne trebaju, povlačite se u svoj svijet.

Pada odluka, ostat ću sama, ne treba me nitko zafrkavati! Ja sve mogu sama ili sam! Prođe neko vrijeme, rane kao zacijele, ali niste shvatili gdje ste pogriješili i da li ste uopće pogriješili.

Još i to tvoje srce traži par, svi se kao nešto vole, ti si izopćenik jer je njima, eto lijepo, (naravno da srce dobije za uho s izjavama da je ljubav precijenjena, da je brak glupost, da nama to ne treba).

Istina, ne treba nam isti krug ;). Treba nam nova točka gledišta. Da, nova točka gledišta. Kao prvo, trebamo vidjeti što uopće želimo. Izjave da me voli takvu kakvu jesam odmah bacite u koš za smeće, pa ni vi sebe ne volite takve kakvi jeste, ok? Svi su vas voljeli takve kakvi jeste do sad i zato ste prekinuli s njima, to je tajna. Super, a sad idemo naučiti kako da se zavolite.

Prvo i osnovno, uzmite vrijeme i napišite iskreno što bi odmah promijenili kod sebe, kad to napravite onda pogledajte što se stvarno treba mijenjati i koliko su vas baš tu ljudi željeli promijeniti. Tu se ne volite, a to je dio vas, to je najtanji dio u vama koji treba ojačati. budite iskreni i recite sebi: To sam ja i ja se volim, hvala na tome. Tako napravite za cijelu listu i to radite barem mjesec dana, svaki dan! Nakon mjesec dana, vaša lista će biti drastično manja i vi ćete upoznati sebe. A kad upoznate sebe, onda ste spremni upoznati i nekoga tko će vas voljeti takvu/takvog kakvi jeste. Ovo je osnova, više o toj temi ću nastaviti pisati ovih dana. Sretno!

Autor: Adela Franceković - više o njoj klikom OVDJE

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Your Ad Spot