SREĆA JE STVAR IZBORA. KREIRAJ NAJBOLJU REALNOST ZA SEBE!


LOUISE HAY

ŽIVOT MI PRUŽA POMOĆ U SVAKOJ NEVOLJI. ŽIVOT UTOLJAVA SVAKU MOJU GLAD. ŽIVOT HODA U KORAK SA MNOM, VODI ME. U SVAKOM TRENUTKU, SVAKOG DANA,...SVE ONO ŠTO JESAM, ŠTO MOGU I ŠTO ĆU BITI,...TAKO JE! JER, ŽIVOT ME VOLI!

OGLASI

loading...

26. 12. 2018.

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA 2019. GODINU! Astrolog Damir Igor poručuje: Sjajna 2019. godina je pred nama!

Astrolog Damir Igor poručuje - 2019. godina bit će dobra godina, kakve dugo nije bilo. U nastavku pročitajte njegovu astrološku prognozu za 2019. godinu.

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA 2019. GODINU: Astrolog Damir Igor poručuje - Sjajna 2019. godina je pred nama


Ova, 2019. godina bit će pod dominantnim utjecajem broja 3, što posebno dolazi do izražaja u periodu od proljeća. Broj 3 pripada grupi brojeva mentalnog segmenta ličnosti i postojanja. Predstavlja mentalne procese, logičke sposobnosti, zaključivanje, percepciju, učenje, um, misli, komunikacije,...Brojem 3 vlada planet Mars, a suvladari su mu Merkur i Mjesec.
Zatim, u obzir ćemo uzeti tranzite spoljnjih astroloških planeta, kao što su Jupiter, Saturn i Mjesečevi Čvorove (Rahu i Ketu). Ono što je vrlo upečatljivo jest da se i Jupiter i Saturn nalaze na mjestima svojih sjedišta. Sjedište planete je njeno najsnažnije dostojanstvo. Jupiter je u Strijelcu, a Saturn u Jarcu. Saturn se u jednom znaku nalazi oko 2,5 godine, ali Jupiter u jednom znaku ostaje u prosjeku godinu dana. Što se tiče Mjesečevih Čvorova oni su u znacima Rak (Sjeverni, Rahu) i Jarac (Južni, Ketu) u kojima nemaju značajno dostojanstvo.


To, što su i Jupiter i Saturn u svojim najsnažnijim  dostojanstvima vrlo jasno govori da će ova, 2019. godina predstavljati veliku, pozitivnu prekretnicu u razvoju života. Slobodno se može reći, kako više od 12 godina nije bila tako dobra godina, kao što će biti ova. 

Glavna astrološka i numerološka poruka za 2019.godinu glasila bi: Vrijeme je da se usmjerite na aktivnosti, koje u vama pobuđuju lijepe i plemenite emocije i osjećanja. Na drugoj strani, udaljite se od svega, što vam je mrsko. A, kako ćete to učiniti? Pa, upravo stavljanjem fokusa na ono što volite. Mnoge, zapravo većinu nas su uvjerili, i dalje nas uvjeravaju, kao je život nekakva borba. Naravno da nije točno. Život treba da predstavlja zadovoljstvo, mir, ljubav, sklad, zahvalnost, sreću,...Pravi život nastupa onda, kada smo sretni u sadašnjem trenutku,...onda, kada ne razmišljamo što će biti za nekoliko trenutaka,...onda, kada ne razmišljamo o neimaštini, bolesti, bijedi, nesrećama,...Ako vas ima, koji ne vjerujete da je takav život moguć, počnite se uvjeravati. A, da bi do toga došlo, prvi značajan korak je STAVITI FOKUS NA VLASTITA ZADOVOLJSTVA. Onda, kada stavimo fokus na vlastita zadovoljstva, tada uistinu počinjemo živjeti! Počinjemo živjeti život, gledajući, kako on teče, poput najveličanstvenije rijeke. Naravno, vidimo i ono pozitivno i ono negativno. Ali, vidimo potpuno drugačije. Tada, negativno više nije negativno, nije problem, već izazov ili lekcija, koje ćemo savladati, te postati bogatiji za još iskustava, zahvaljujući kojima ćemo živjeti još bolji život.


Pročitajte još i JUPITER U STRIJELCU OD 08.11.2018. DO 02.12.2019.GODINE, klikom OVDJENajdominantnija životna područja u 2019. godini bit će posao, novac i obrazovanje.


Posao...
Kakav god da je vaš poslovni i profesionalni status, u ovoj godini intenzivno postaje drugačiji, bolji. 
Na vama je samo da poželite to bolje, a zatim se i usmjerite ka svemu što vodi do toga. 
Svi poslovi, koje budete otpočeli u ovoj godini imat će stabilan i trajan karakter. 
Stopa nezaposlenosti se sve više smanjuje. Ako ste nezaposleni, ili radite prolazne poslove, čekajući onaj, pravi posao za vas, doista ćete imati razloga za sreću i radovanje. 
Mnogi će se odlučiti na promjenu posla, koja bi mogla biti vrlo velika i iznenadna. I bit će odlično. Nema razloga niti za kakve dvojbe, jer novi posao, koji budete otpočeli bit će veliki korak naprijed za vas. 
Obzirom na izražen utjecaj energije broja 3 i Jupitera, koji significiraju individualizam i slobodnjački duh, interes za pokretanje vlastitog posla bit će nikad veći. Ukoliko već izvjesno vrijeme razmišljate o pokretanju vlastitog posla, samo naprijed i hrabro. Mada, originalnih ideja i hrabrosti vam nikako neće nedostajati. Na vama je samo da budete dosljedni, da kolko god više možete radite na jačanju vjere u sebe i svojih potencijala, da se konstantno motivirate, i da u teškim trenucima, koji su sasvim prirodni i logični, odmah mijenjate svoj fokus, točnije da ga stavite na pozitivne strane vašeg posla. Ako već određeno vrijeme imate vlastiti posao, ova godina je idealna za njegovo proširenje, u svakom smislu te riječi.
Dominantna numerološka energija Trojke ukazuje da je iznimno važno usmjeriti se na izgradnju profesionalnog imidža i na marketinški dio posla. 
Dominantne energije broja 3 i Jupitera u Strijelcu aktualizira tematiku poslova vezanih uz inozemstvo, strance, duge boravke u stranim zemljama, putovanja, isl. Sjajni su uvjeti za odlazak u inostranstvo, radi posla. Svi, koji radite na riješavanju administrativnih i papiroloških pitanja, koja se tiču dužeg boravka u inostranstvu, definitivno ćete imati uspjeha,...sve ćete pozitivno riješiti, uglavnom i brzo. 


Novac...
Stavite fokus na nove izvore prihoda, jer su uvjeti za bolju zaradu visoko izraženi. Upravo je ovo godina, kada se treba postaviti nove temelje, što se tiče daljeg egzistencijalnog razvoja. 
Ukoliko težite riješavanju financijskih problema, koji se tiču zaduženosti, ovrha, ili ste pak, u prošlosti ostali uskraćeni za veliku svotu novca i nekretnina, svakako je da će vam se pružiti odlične prillike za riješavanje toga, čemu težite. Savjet je da se obavezno obratite svim nadležnim institucijama i licima,...da potražite svu moguću pomoć stručnjaka. Ako je situacija, u kojoj se nalazite, isuviše kompleksna, onda će se riješiti najkasnije do početka jeseni naredne, 2020.godine. Najvažnije je da ste uporni, kao i da vjerujete i imate fokus i zahvalnost na pozitivnim stranama svog života.
Pored navedenog, Jupiter u Strijelcu će kod mnogih probuditi kockarski duh, kao i dati doista lijepe mogućnosti za dobitke u igrama na sreću. 


Obrazovanje...
Dominantan utjecaj energije broja 3, kao i tranzit Jupitera u Strijelcu, u ovoj godini će intenzivirati područje obrazovanja. Predstoje vrlo veliki uspjesi!
Ukoliko osjećate zasićenje aktualnim poslom, trebalo biste se obavezno usredotočiti na određeno profesionalno usavršavanje, ili pak na promjenu profesionalne orijentacije. Promjena profesionalne orijentacije trebalo bi da bude glavna tema za razmišljanje, i kod svih vas, koji imate većih poteškoća u nalaženju posla. Dobro razmislite, ništa se u životu ne događa bez razloga. Možda ste odabrali struku, ne radi toga, što vas toliko zanima, nego radi brojnih uvjerenja, poput - ovo je najprofitabilnije zanimanje, ovo su mi roditelji i prijatelji rekli da je najbolje za mene, itd.itd.itd. Znajte, jedini pravi posao je onaj posao, koji mi volimo. Ok, moguće je da imate problema spoznati, što je to, što biste najviše voljeli raditi, ali onda pokušajte sa više toga, i sigurno je da ćete nači ono pravo za vas. Shvatite, da bismo živjeli sretno i ispunjeno, jedna od najvažnijih stvari jest ta, da radimo onaj posao, koji volimo. Samo se zapitajte, koliko vremena čovjek provede na poslu, i sve će vam biti jasno. Zato, u ovoj godini, strpajte svoj ego u džep, te počnite se educirati u domeni onoga, što biste najviše voljeli da radite. 
Osnovna svrha obrazovanja nikako ne smije biti sadržana u tome, da u određeno vrijeme, nađemo dobro plaćeni posao. Sticanje novih znanja predstavlja čovjekovu najveću radost u životu. Tako, ma koliko bili zadovoljni ili nezadovoljni aktualnim poslom, u ovoj godini, kada je su izraženo jake energije broja 3 i Jupitera, obavezno se usmjerite ka obrazovanju u domeni onoga, što biste voljeli raditi. Sigurno je da će vam to donijeti mnogo, kako (naravno) u osobnom, tako i u materijalnom smislu. I, nemojte se mnogo razmišljati, što će vam donijeti, samo imajte na umu da se ništa u životu ne događa slučajno, i da se nikada ne zna, kada će vam određena znanja i sposobnosti koristiti.
Za one, koji pohađaju određeni edukacijski program, a spomenuto podrazumijeva i polaganje ispita. Ovako...Saturn je planet, koji significira vrijednovanje naučenog znanja i stečenih sposobnosti i vještina. Saturn se nalazi u znaku Jarca, gdje mu je sjedište, pa će profesori i/ili članovi komisija, zaduženih za vrijednovanje stečenih znanja, vještina i sposobnosti, biti poprilično zahtjevni. Pored toga, Trojka, kao Marsova energija, nije baš naklonjena polaganju ispita. Kako Jupiter daje lošu recepciju Saturnu, vrlo je visoka vjeroatnoća, da mnogi od vas nećete biti zadovoljni rezultatima ispita, da ćete smatrati, kako zaslužujete višu ocjenu. Ali, uvijek postoji druga šansa, nikako ne biježite od nje. I, prije polaganja ispita, maksimalno poradite na prezentiranju znanja, vještina i sposobnosti. U brojnim zanimanjima, znanja, vještine i sposobnosti, sami po sebi, nisu dovoljni. Podjednako je važno znati, kako ih prezentirati i upotrebiti. Izazovi i opasnosti u 2019. 

Zbog dominantnog utjecaja energije broja 3, koji se vezuje za mentalno i psihičko zdravlje, doć će do izraženih manifestacija problema, kod osoba sa duševnim poremećajem.Trojka je (kako rekosmo) Marsova energija, a Mars predstavlja agresivna ponašanja, čemu dodatno ide u prilog to, što su Jupiter i Saturn jaki, a Jupiter i Saturn su muški planeti. Tako, u pojedinim periodima, mogu se pojačano očekivati agresivni i samoubilački ispadi i porivi, kod osoba sa duševnim poremećajima, a koje, naravno, imaju predispozicije za iste. U slučaju da imate takve osobe u svom bliskom okruženju, budite na velikom oprezu. Pomozite im, istražite sve mogućnosti, koje će im pomoći njihovom daljem lječenju.

Kroz dominantan utjecaj energije broja 3, imamo i snažan utjecaj Marsa, koji predstavlja nasilne reakcije. Obzirom da su Saturn i Mjesečevi čvorovi u kardinalnim znacima, stopa nasilja će biti pojačana. Misli se na sve vrste nasilja, počevši od psihičkog, preko nasilja u obitelji, pa sve do nasilja na ulicama, razbojništava, grupnih tuča, itd. 
Ono, što svatko od nas može, to je da povedemo više računa o vlastitoj sigurnosti, kao i da se maksimalno klonimo svih konfliktnih situacija. A, ukoliko trpite određeni vid nasilja,morate reagirati i zaštiti se. Trpnja nasilja će vam donijeti samo još više nasilja. Imajte na umu da nitko od nas nije rođen, da bi se na bilo koji način mučio, tako da je trpiti nasilje veliki duhovni poremećaj, koji se treba sustavno riješavati, počevši od poduzimanja osnovnih mjera zaštite, pa sve do rada sa stručnim licima (psiholozi i psihijatri), kao i intenzivnog rada na vlastitom duhovnom razvoju. Svi relevantni tranziti u ovoj godini, govore da će mnoge žrtve nasilja ostvariti širu percepciju svoje realnosti, te početi da se oslobađaju ovog užasnog tereta. 

Dminantan utjecaj Trojke, uz konjunkciju Saturna i Ketu, govori o prekidu brojnih toksičnih odnosa. Ono što trebate shvatiti, to je da se ne možete dopasti svakom, niti sa svakim možete biti bliski. Okolnosti će dovesti do drastične poljuljanosti, ili pak pucanja brojnih odnosa, koji su već određeno vrijeme na staklenim nogama. Samo je važno to prihvatiti, bez osude. Prihvatiti, oprostiti i nastaviti dalje. Sav potencijal za sretan život se nalazi u nama samima. Drugi ljudi su prisutni u našim životima, kako bismo se osjećali lijepo, ali i naučili važne lekcije, da bi nam bilo još ljepše i bolje. 
Ako ste u bilo kakvom teškom odnosu, period do kraja ove godine predstavlja krajnji rok da presječete, radi vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Možda, ne možete radi nečega, ali sve su to, vjerujte, samo vaši izgovori. 

Trojka simbolizira saobraćaj, a to što smo u godini Trojke, sasvim je dovoljno da se ukaže na oprez u saobraćaju, gdje su moguće brojne nezgode, čak i sa fatalnim ishodima. Zato, vrlo oprezno. Tu su mogući i drugi izazovi, kao što su kvarovi prijvoznih sredstava, zaboravljanje ili gubici osobne dokumentacije, kao i problemi u komunikaciji sa drugim sudionicima u prometu, na bilo koji način. Na globalnom planu...

Ono, po čemu će ova godina biti najznačajnija, to je što će se značajno intenzivirati razvoj znanosti i duhovnosti. I ne samo intenzivirati, već donijeti i velike zaokretnice. Bit će prezentirana brojna istraživanja, koja idu u korist civilizacijskog napretka, i stvorit će se uvjeti da se mnoga otkrića i izumi značajnije približe što širim krugovima ljudi.
Najviše pozitivnih promjena doć će na poljima obrazovnog sustava, pravosuđa, turizma, medija - u smislu većih medijskih sloboda, a velika postignuća će biti ostvarena i na području niskogradnje. Mnoge državne institucije, u zemljama sa izraženo zastupljenom birokracijom, intenzivno će poraditi na njenom smanjenju, ali to se neće (makar ne značajno) odraziti na gubitke radnih mjesta.
Veliki fokus se stavlja na što kvalitetnije sprovođenje spoljnje politike. Dolazi do potpisivanja značajnih ugovora, koji se tiču uvoza i izvoza, mnogo će se raditi na postizanju primirja između zaraćenih strana, dok se na području kulturne razmjene između brojnih zemalja, snažno nastavlja započeti razvoj, a rezultirat će najrazličitijim kulturnim događajima i svječanostima. Kada govorimo o spoljnjoj politici, aktualna migrantska kriza, polako, ali sigurno jenjava. Europa je duboko svjesna da će morati da kapitulira pred migrantima, da je to neminovno, zbog porobljivačke politike, kakvu je vodila u prošlosti, odnosno, radi ostvarenja mira i balansa u cijelom svijetu. Zapravo, tematika migranata i migrantske krize je već uveliko riješena,...To, što pojedine političke grupe tako silno i srčano govore o opasnosti, koju predstavljaju migranti i Islamski svijet, samo je jeftini politički trik, radi ostvarenja dolaska na vlast. Ova migrantska kriza nas treba naučiti nečemu vrlo značajnom, a to je da smo svi jedno, da smo svi ljudi, a da su sve drugo, samo obilježja, koja su nastala nametnutim od strane čovjeka, ljudi, društva,...Stoga, pokažimo ljubav prema svima, i pružimo pomoć svakom, tko je ugrožen, na bilo koji način.
U političkim dijalozima bit će daleko više direktnosti, ali i kompromisnosti.
Na političkoj sceni veliku popularnost ostvaruju pojedinci, stranke i grupe, koji se zalažu za ljevičarske vrijednosti, kao i za liberalne ideje. No, to još uvijek, u većini zemalja neće dovesti do konkretnih promjena na političkoj sceni. Konkretnije i veće promjene dolaze u periodu između 2021. i 2023.godine.  Svakako, u ovoj godini se najintenzivnije do sada, teži stvaranju novog političkog poretka, koji će historijski obilježiti 21. vijek. Taj politički poredak, bit će daleko humaniji, daleko više okrenut narodu, kako u egzistencijalnom, tako i u smislu osobnog napretka i duhovne dimenzije postojanja.
Medijska scena će početi da se fokusira na kvalitet i ozbiljnost sadržaja, polako poprimaju edukativnu crtu.

Autor: Damir Igor - više o njemu, klikom OVDJE


*** Zahvaljujući suradnji sa portalom www.radiotrecadimenzija, možete pogledati video verziju članka: 

Nema komentara:

Objavi komentar

Post Top Ad

Your Ad Spot